Läs mer

Dränering

Vem kan hjälpa dig med dränering i Kristinehamn?

Det kan vi göra. Nords Motor AB är en entreprenad som under flera år har hjälpt kunder med bland annat dränering. Vi är ofta på kunduppdrag i Kristinehamn och har idag ett gäng kunder i närområdet som tidigare anlitat oss för olika typer av projekt inom gräv- & markarbeten.

Om det är så att du befarar att en dränering bör göras, ta då kontakt med oss så att vi kan komma på ett kostnadsfritt besök där vi kan prata vidare och passa på att göra en lägesanalys.

Ring oss på 073 - 808 82 05 eller maila till nord_119@hotmail.com

Vad är dränering?

Med dränering menas processen av att avleda fukt och vatten från t.ex. marken runt huset och husets källare. Stor mängd fukt bådar ofta inte så gott för mänskliga konstruktioner, och det gäller särskilt våra husgrunder. Varför? På grund av fuktskador och mögel som i sin tur leder till mer omfattande problem.

Att dränera huset är något man gör en gång, kanske två gånger (om man har otur), i livet. En dränering gör man när huset har såpass höga halter av fukt så att det skadar eller kommer skada husets grund.

Hur vet man om en dränering behövs?

Du behöver antagligen inte oroa dig om ditt hus är relativt nybyggt. Det finns fall där man illa tvunget har behövt göra en dränering även om huset är hyfsat nytt. Detta kan hända om det slarvats med vissa tekniker under processen där man byggt huset.

Men, om man har ett äldre hus, hur länge kan man då räkna med att den tidigare dräneringen ”håller”?
-Det är svårt att få ett exakt svar på detta. Vissa säger att en dränering är fullgod upp till 15 år medans vissa menar att en dränering kan göras först efter 30-45 år.

Tidsuppskattningen är dock bara en riktlinje, och man bör gå efter eventuella tecken som kan hittas på huset om det är dags för en dränering.

Tecken att ta på allvar och vara uppmärksam på:

nedgrävt dräneringsrör

Smidigt och prisvärt med ett proffs

Ja, vi vet att tanken kanske har slagit dig att utföra dräneringen själv. Det låter ju trots allt inte allt för komplicerat, eller hur?

Det är rätt vanligt att man under arbetets gång får perspektiv och inser att man kanske ändå inte skulle påbörjat dräneringen själv. Många oförutsedda problem

En stor faktor till detta är att man inte vet vad som döljer sig under marken och självklart att man kanske är lite för optimistisk. Man vet inte heller om samma riktlinjer gäller för din dränering som för huset i dränerings-guiden du läser baseras på.

Vi tycker helt klart att det är bättre, nästan på alla sätt, att anlita en entreprenad som hjälper dig med din dräneringen hemma i Kristinehamn.

Kontakta oss för dränering i Kristinehamn

En dränerings huvudsakliga uppgift är minska och hålla nere grundvattennivåerna i marken runt huset. Vår huvudsakliga uppgift är att hjälpa dig att dränera i Kristinehamn.

Är du fortfarande osäker på huruvida en dränering behövs? Tveka inte, hör av dig till oss så kan vi prata mer om hur vi kan hjälpa dig med din dränering.

karta över kristinehamn